Kerken

Tegenwoordig zijn kerken meer dan een plek waar mensen samen komen om te luisteren wat een geestelijke verteld. Steeds meer word er een beroep gedaan om multimedia om de diensten en missen vorm te geven. Belangrijk is dan natuurlijk wel dat iedereen in de kerk het goed kan horen en de beelden kan zien. Ook voor rouw- en trouwdiensten is de inzet van geluid- en videotechnieken als maar groeiende.
Voor mensen die langer thuis wonen, maar minder mobiel zijn om naar de kerk te gaan is het natuurlijk van belang dat zij op een eenvoudige manier de dienst vanuit huis kunnen volgen. Hiervoor hebben aanbieders als Kerkdienstgemist.nl en Kerkomroep mogelijkheden ontwikkeld om via internet kerkdiensten te volgen. Laurens Geerlings Licht en Geluid is de partij die aan de zijde van de kerk zorgdraagt voor de juiste apparatuur en verbindingen hiervan.

Geluid en Akoestiek

Iedereen weet dat het verzorgen van geluidstechniek in kerken een lastige klus kan zijn. Door de grote, lange en hoge bouw van kerken en het gebruikt van vaak harde materialen resulteerd het vaak in een lange nagalm bij spraak en muziek.

Laurens Geerlings Licht en Geluid heeft in meerdere kerk een tijdelijk of permanente geluidsinstallatie aangelegd. Hierbij was altijd de spraakverstaanbaarheid het belangrijkst en het goed laten klinken van de (live) muziekstukken een must. U kunt wel zeggen dat wij een zeer ruime ervaring hebben met het verzorgen van de geluidstechniek in kerken.

Alles draait om de plaatsing en toepassing van de juiste speakers op de juiste plekken in de kerk, zodat je het geluid op de juiste plekken in de kerk hebt. Ook maken wij de installatie zo dat delen van kerk uitgeschakeld kunnen worden, zodra er geen mensen aanwezig zijn in die delen. Dit helpt ook om de spraakverstaanbaarheid te verbeteren. Gecombineerd met de juiste toepassing van microfoons en geluidsprocessoren, zorg vaak voor een goede verbetering in de geluidstechniek.

Is uw kerk installatie toe aan een upgrade, dan kunt u ten alle tijden een vrijblijvend gesprek aanvragen via: verkoop@lg2.eu of bel naar: 0294-712353.

Kerkdienstgemist.nl

Kerkdienstgemist.nl

Kerkomroep

Kerkomroep

Kerkdienst uitzenden

Voor het volgen van kerkdiensten vanuit huis vertrouwde men vroeger op Kerktelefoon van de PTT. Hiervoor werd er over het koperen telefonie netwerk een audio signaal verzonden naar kerkgangers welke niet meer in staat waren naar de kerk te komen, maar wel de dienst wilde volgen. Inmiddels is er door de komst van het internet veel meer mogelijk op het gebied van uitzendingen vanuit de kerk.

Partijen als Kerkdienstgemist.nl en Kerkomroep zijn samen goed voor ongeveer 3000 aangesloten kerken. Vaak word er gekozen voor een audio uitzending, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om beeld van camera's en powerpoint presentaties op het internet uit te zenden. Zo kunnen de leden van de kerk de dienst thuis nog beter volgen.

Voor rouw- en trouwdiensten in de kerk is het mogelijk dat familie en mensen die niet bij de dienst aanwezig kunnen zijn, dit op afstand kunnen volgen en eventueel later kunnen terug luisteren en/of kijken.

Laurens Geerlings Licht en Geluid kan u helpen met het verzorgen van de koppeling tussen kerk en internet. Zo verzorgen wij de gehele techniek op het gebied van camera's, streamers, de bediening ervan en de koppeling met het internet. Vaak worden dergelijke aanpassingen in stappen uitgevoerd. Uiteraard houden wij rekening met schaalbaarheid en flexibiliteit bij het opstellen van de offerte.

Wilt u ook uitzenden vanuit uw kerk en wilt u een vrijblijvend gesprek en een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op met de afdeling verkoop: verkoop@lg2.eu of bel naar: 0294-712353.

Video en Licht

In de kerkdienst van 2020 word gebruik gemaakt van PowerPoint voor het vertonen van de teksten en muziek tijdens de uitvaartdienst. Via een scherm of meerdere schermen kunnen de kerkgangers de dienst volgen. Naast dat het beter is voor het milieu, kunnen er tot de aanvang van de dienst aanpassingen worden uitgevoerd in de liturgie.

Laurens Geerlings Licht en Geluid kan u volledig voorzien in de plaatsing van een projectiescherm met projector (beamer) en TV schermen in kerken. Zo kunt u vanaf u laptop de gehele dienst leiden. Hierbij kunt u ook denken aan de plaatsing van schermen bij organist en in ruimtes nabij de kerk, zodat ook daar de dienst gevolgd kan worden.

De toepassing van lichttechniek is in kerken vaak iets minder belangrijk. Echter als je een goede uitzending wilt doen met camera's, dan is het wel belangrijk dat je zichtbaar bent. Teveel (natuurlijk) tegenlicht kan ervoor zorgen dat het beeld minder duidelijk word. Hier moet over worden nagedacht bij toepassen van de camera, als het lichtplan erop aanpassen.

Indien de kerk d.m.v. LED verlichting in een bepaalde sfeer gezet moet worden kan Laurens Geerlings Licht en Geluid hierbij helpen. Het plaatsen van de juiste apparatuur op de juiste plekken in de kerk zorgt voor een geheel andere sfeer. Uiteraard is alle apparatuur die wij leveren te bedienen met AV2Console, zodat alle audiovisuele techniek vanaf één apparaat te bedienen is.

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de afdeling verkoop op: verkoop@lg2.eu of bel naar: 0294-712353.