H. Hart van Jezus kerk te Vinkeveen

H. Hart van Jezus kerk te Vinkeveen

H. Hart van Jezus kerk te Vinkeveen

De grootste kerk in de Ronde Venen en in de parochie van Sint Jan de Doper is in 2015 grondig gerestaureerd. De geluidinstallatie is toen der tijd aangelegd door een bedrijf gespecialiseerd in geluidstechniek voor kerken. Deze hebben kort geleden besloten hun werkzaamheden niet meer door te zetten.

Doordat er inmiddels wat klachten waren over de geluidskwaliteit in deze kerk gingen vrijwilligers opzoek naar een alternatief voor hun installatie. Het uitgangspunt moest eenvoud en bedieningsgemak zijn.

Nadat ze getipt werden over de installatie in de RK Cosmas en Damianuskerk in Abcoude, werd Laurens Geerlings Licht en Geluid benaderd voor het aanpassen van de installatie in de kerk met het AV2 Console systeem.

Omdat de kerk in de toekomst klaar wil zijn om eventueel te gaan uitzenden met camera's werd er onderandere voor dit systeem gekozen. De eenvoud van het inschakelen en (automatisch) uitschakelen van de apparatuur is voor de kosters zeer handig in gebruik. Daarnaast zijn vrijwilligers in staat het geluid goed te regelen via de interface voor microfoons en muziek.

Ook bestond er de wens om muziek voor (uitvaart)diensten direct vanaf de tablet te kunnen starten. Tot de oplevering van het AV2 Console systeem moest de muziek steeds bediend worden vanuit de sacristie, waarbij er geen zicht is op de situatie in de kerk. Laurens Geerlings Licht en Geluid ontwikkelde het afgelopen jaar www.muziekboek.online waarbij het mogelijk is om vanaf elke computer overal een muziek voor een (uitvaart)dienst voor te bereiden. Vervolgens kan deze muziek worden afgespeeld op het AV2 Console systeem d.m.v. 15 keuze toetsen op de tablet.

Bediening aan de voorzijde van de kast

Bediening aan de voorzijde van de kast

Onder de vloer van de kerk, in het water

Voor het gebruik van het nieuwe systeem heeft Laurens Geerlings Licht en Geluid ook direct het wifi signaal onderhanden genomen in de kerk en sacristie. Door het plaatsen van twee Engenius Accespoints is de wifi verbinding op beide plekken zeer verbeterd. Beide accespoints worden door middel van PoE (Power over Ethernet) gevoed vanuit de Netgear switch achterin het rack.

Er moesten wel een aantal kabels worden geplaatst vanuit de sacristie naar de kerk om de accespoints aan te sluiten. De H.Hart van Jezus kerk in Vinkeveen is de enige Alfred Tepe (architect) kerk die gebouwd is boven het water. Via luiken is het mogelijk om onder de vloer van de kerk te komen. Door het dragen van een pak is het mogelijk om onder de gehele kerk te komen. Tussen de sacristie en de kerk moest een gat van bijna een meter lang door de fundering worden geboord om de kabels in de kerk te krijgen. Vanaf daar was het mogelijk om onder de bogen en fundering door de kabels te leggen.

Ook was er geen internet in de kerk, dus moest er vanuit het secretariaat een netwerkverbinding naar de kerk worden aangelegd. Buitenom via een rode mantelbuis werd er door de tuin van de kerk een mantelbuis met twee CAT6 kabels gelegd. Aan beide zijdes werden de kabels afgemonteerd met opbouw- en inbouwdozen. De mantelbuis is vervolgens door een aannemer ingegraven in de tuin.

De foto's hiernaast en hieronder geven een impressie van het plaatsen van de bekabeling.


Wilt u het geluid in uw kerk ook aanpassen/ verbeteren of voorzien van een eenvoudige bediening? Of wilt u meer weten over het gebruik van Muziekboek.online? Neem contact met ons op: 0294-712353 of mail naar: verkoop@lg2.eu