Funda - Amsterdam

Via evenementen organisator Brownys kwamen wij in contact met Funda. Voor de kantine waren zij opzoek naar een nieuwe geluidsinstallatie. De huidige installatie klonk niet best meer en werd met de nodige lapmiddelen overeind gehouden. Naast dat de installatie overdag moest voorzien in fijne achtergrond muziek, werd er ook van de installatie verwacht dat deze een gezellig feestje moet ondersteunen tijdens de vrijdagmiddag borrel.

Daarnaast was de eis dat de installatie eenvoudig in gebruik moest zijn en muziek moest kunnen afspelen vanaf de Soundtrack your brand* app. De bestaande Pioneer DJ set moest ook worden aangesloten op de installatie, zodat deze gebruikt kon worden tijdens een van de feesten in de kantine.

Nieuwe speakers in kantine van Funda

Bediening van systeem via AV2 Console

Laurens Geerlings Licht en Geluid bedacht om 8 kleine speakers te hangen aan de bestaande kabelgoten en in het midden van de zaal, op de kast, 2 x 12 inch subwoofer te plaatsen. De keuze viel op 8 x ES106 speakers en 2 x MINI112. Alle speakers werden in het zwart geleverd.

Voor de aansturing van het systeem werd het AV2 Console systeem ingezet. Door op het touchscreen ook de Soundtrack app te plaatsen is het mogelijk om direct muziek af te spelen op het systeem. Dit maakt dat de bediening in zijn geheel plaats vind op het touchscreen.

Het in en uit schakelen van de installatie gebeurt ook via het scherm zodat de klant niet meer bij de apparatuur hoeft te komen. De versterkers en Xilica Solaro QR1 staan opgeborgen in de kast onder het touchscreen. De klant hoeft hier dus niet meer naar om te kijken.

Door het gebruik van de Xilica Solaro QR1 kan het geluid door Laurens Geerlings Licht en Geluid exact worden afgeregeld op de wensen van de klant. Ook bied het systeem meerdere veiligheden ter bescherming van de apparatuur. Denk hierbij aan compressors en peak limiters. Dit maakt dat het systeem zo wordt afgeregeld dat het maximale uit de apparatuur wordt gehaald zonder dat deze schade oploopt.

De installatie is inmiddels al geruime tijd naar tevredenheid van de klant in gebruik. De oude installatie voor het afspelen van muziek tijdens de lunch word inmiddels niet meer gebruikt. Door de toevoeging van de subwoofers is de installatie ook zeer geschikt voor inzet tijdens feesten.

* Soundtrack your brand is "de professionele Spotify". Zij bieden hun diensten specifiek aan bedrijven, waar Spotify dit alleen voor particulieren doet. Door dit verschil is het voor bedrijven niet mogelijk om gebruik te maken van Spotify, doordat de muziek van Spotify alleen in huishoudelijke kring gebruikt mag worden. Soundtrack your brand heeft dit anders geregeld waardoor veel horeca, praktijken, bedrijven en andere commerciele instellingen gebruik maken van hun diensten. Meer informatie staat op: https://www.soundtrackyourbrand.com/