Cosmas en Damianus Kerk Abcoude

Cosmas en Damianus Kerk Abcoude

Cosmas en Damianus Kerk Abcoude

De Cosmas en Damianus Kerk in Abcoude is in het voorjaar van 2020 voorzien van een nieuw geluidsysteem en heeft hierbij ook de mogelijkheid gekregen voor het live streamen van kerkdiensten.

Het geluidsysteem wat tot het voorjaar van 2020 gebruikt werd door de kerk functioneerde goed, maar om een koppeling te maken met live stream kwamen de beperkingen van de versterker naar boven. Toen ook bleek dat het geluid in 't Trefpunt (de zaal nabij de kerk) aan vervanging toe was heeft Laurens Geerlings Licht en Geluid de versterker van de kerk verplaatst naar 't Trefpunt. In 't Trefpunt is het geluid volledig onder handen genomen, waardoor de kwaliteit van de uitzendingen aldaar verbeterde. Ook de geluidstechniek in de zaal is vele malen verbeterd.

In het voorjaar van 2020 is het systeem in 't Trefpunt en in de kerk opgeleverd met alleen een Kerkradio uitzendingen via Kerkdienstgemist.nl. Hiervoor werden twee Streamit audio streamers ingezet. Door de koppeling van deze streamers met AV2 Console kunnen functies van de streamers (stream starten/ stoppen, opname starten/ stoppen) bediend worden via het touchscreen in de kerk.

Nadat de geluidsopnames zo goed bevielen werd er later het jaar besloten tot de aanschaf van een camera. Hiervoor is gekozen voor een PTZ Optics Pan-Tilt-Zoom camera i.c.m. een Magewell Ultra Stream SDI. Het mooie van de PTZ Optics camera is de mogelijkheid dat deze gevoed wordt door middel van PoE (Power over Ethernet). Daarnaast is een koppeling met AV2 Console en de camera bijzonder makkelijk. Zo kan er live worden meegekeken naar de beelden van de camera in AV2 Console.

Cosmas en Damianus Kerk Abcoude
Cosmas en Damianus Kerk Abcoude

Voor de bediening van geluid en video paste Laurens Geerlings Licht en Geluid een AV2 Console systeem toe in deze kerk. De bediening van de gehele AV techniek gaat via een 10 inch draadloze tablet. De tablet kan meegenomen worden de kerk in, hierdoor kan de vrijwilliger het geluid voor de kerkgangers optimaliseren en meteen het beeld instellen voor de kijkers thuis.

De gehele geluidstechniek van de kerk draait op een Xilica Solaro QR1. Voordeel van deze modulaire geluid- en systeemprocessoren is dat het volledig op wensen van de klant kan worden aangepast en dat alle onderdelen van het geluidsysteem apart word aangestuurd.

De kerk beschikte over een ringleiding systeem, maar niemand wist zeker of deze het deed en waar men in de kerk gebruik kon maken van de ringleiding. Deze ringleiding was ongeveer 13 jaar daarvoor aangelegd. Hierdoor heeft Laurens Geerlings Licht en Geluid het gehele systeem nagelopen en dit allemaal opnieuw afgeregeld. Ook is er een sfeermicrofoon geplaatst welke gekoppeld is met o.a. het ringleiding systeem, de opnames en de live uitzendingen.

Cosmas en Damianus Kerk Abcoude
Cosmas en Damianus Kerk Abcoude